Evenimente

Colecția de bijuterii Accent vă poartă într-o călătorie în jurul lumii

By
on
12 ianuarie 2015

Bucureşti – 12 ianuarie 2015

Celor îndrăgostiți de bijuterii și în egală măsură de pietrele semiprețioase și prețioase, celor fascinați de tărâmuri îndepărtate le propunem o nouă colecție de bijuterii Accent, încercând să vă aducem aproape experiența și poveștile noastre din călătorii îndepărtate transpuse în bijuterii din argint lucrate cu pietre naturale semiprețioase și geme organice.

Colecția s-a născut prin contopirea ideilor designerului cu îndemânarea meșterilor artizani, întâmplare ce nu putea avea loc decât prin mijlocirea gemelor.
Fiecare piesă a fost unic și special creată și lucrată de către un meșter pentru a pune în valoare frumusețea unică a pietrei. O întreagă echipă, argintari de generații dau viață viziunii celui ce crează și aduce pietrele cu atâta efort de pe tot cuprinsul Pământului.

Colecția noastră reflectă un stil mereu contemporan și frumusețea pură.

Pietrele semiprețioase se găsesc uneori în cele mai puțin accesibile locuri, iar altele, extrem de speciale sunt unice ca proveniență.

Accent Bijuterii – Inel din argint cu amolit VI5769

Inel din argint realizat manual cu amolit, gemă organică alături de perlă, fildeș și coral, unică de fiecare dată prin modul de dispunere a culorilor și reflexelor diferite în funcție de lumină.
Denumirea sa provine din combinarea numelui moluştelor preistorice „Amoniţi” cu termenul grecesc pentru piatră şi anume „lithos”. Este o piatră cu origine organică (biogenică) formată din cochilii fosilizate de Amonit opalizat și poate prezenta toate culorile spectrale. Se extrage doar din Canada.

***

Accent Bijuterii – Inel din argint cu lapis lazuli VI5773

Inel din argint realizat manual, customizat la forma și dimensiunea pietrei de lapis lazuli, gemă naturală semiprețioasă tăiată oval, fațetată, bogat ornamentată pe ramă și verigă în tehnica granulației. Piatra provine din enigmaticul Afganistan.

***

Din munții Ural, din Rusia a venit jadul, gemă ce personifică cele 5 trăsături morale principale: compasiunea, modestia, curajul, adevărul și înțelepciunea, venerat pentru duritatea și textura sa, jadul simbolizează Cosmosul.

Accent Bijuterii – Inel din argint cu jad VI5770

Inel din argint realizat manual îmbinând cu măiestrie tehnica granulației cu cea a filigranului, lucrat cu jad, piatră naturală semiprețioasă tăiată rotund decorată de jur împrejur, dar și pe verigă.

***

Exista însă piese în colecție care îți taie răsuflarea prin frumusețe, expresia întâlnirii într-un singur obiect al culturii și istoriei popoarelor de pe mai multe continente.

 

Accent Bijuterii – Broşă din argint cu perlă de cultură, coral roz şi cacoxenite VP6876_3

Broșă din argint lucrată manual în formă de frunză decorată cu cacoxenite, piatră naturală semiprețioasă fațetată, perlă de cultură și coral roz sculptat manual de către artiști bijutieri.
Minunata bijuterie reunește Brazilia, reprezentată de cacoxenite, tocmai cu China și Taiwan de unde provin perla și coralul roz. Alăturarea și raritatea gemelor aduce nota de unicitate broșei iar designul îi conferă eleganță și stil.

***

Și călătoria noastră nu se va opri pentru că străbatem deșertul pustiu din Kazakhstan pentru minunatul picture agat. Aceasta este una dintre multele varietăți de agat, însă spectaculoasă prin modul de dispunere al incluziunilor (dendritelor) în interioarul pietrei, poate crea adevărate peisaje de iarnă, de toamnă, lacustre sau apusuri de soare, preferata marelui bijutier Karl Faberge care o înnobila cu diamante sau metale prețioase pentru doamnele de la curte.

Accent Bijuterii – Inel din argint cu picture agat VI5772

Inel din argint realizat manual, customizat pe forma pietrei de picture agat, piatră unicat prin modelul format de incluziuni ce par că formează adevărate peisaje autumnale, tăiată neregulat, decorată cu o ramă frumos ornamentată.

Accent Bijuterii – Inel din argint cu picture agat VI5774

Inel din argint realizat manual, customizat pe forma pietrei de agat picture, piatră unicat prin modelul format de incluziuni ce par că formează adevărate peisaje cu vegetație prinsă în ger și zăpadă, tăiată neregulat, decorată cu o ramă frumos ornamentată.
“Bijuteria” din colecția noastră nu e doar un obiect de vânzare, este un mariaj între educație și creație. Fiecare bijuterie reflectă personalitatea, stilul și starea de spirit la un anumit moment dat a cumpărătorului. Am cautat în lumea largă cele mai frumoase pietre naturale care alături de un design uimitor să creeze o bijuterie unică ce poate să spună o poveste.

Oricare dintre clienții noștri poate fi sigur că fiecare bijuterie Accent este originală și unică așa cum este personalitatea fiecăruia dintre noi.

(va urma)

ETICHETE
ARTICOLE ASEMANATOARE

LASA UN COMENTARIU

DESPRE COMACCENT
Bucuresti

Datorită experienței de peste 30 de ani în domeniu, modelele „Accent Bijuterii” excelează nu doar prin design-ul deosebit ci și în privința materialelor naturale folosite, prelucrate manual. Modelele „Accent Bijuterii” se regăsesc și în magazinul de la Piața Romană, str. Mendeleev nr.44 sect.1, București. În acest moment, pe lângă vânzarea bijuteriilor din aur și argint, magazinul nostru vă oferă și servicii de reparații bijuterii. De luni până vineri un bijutier profesionist vă stă la dispozitie. Comaccent vă oferă posibilitatea de a oferi cadouri inclusiv partenerilor de afaceri, colaboratorilor, clienților sau propriilor angajați, cu oferte speciale în funcție de comanda Dumneavoastră. www.accentbijuterii.ro