Bijuterii

Cum să ai grijă de bijuteriile cu smarald

By
on
20 ianuarie 2019

Elegant, sofisticat, smaraldul e mai delicat decât alte pietre prețioase, precum diamantul sau rubinul. Are un coeficient de 7,5-8 pe scara de duritate Mohs, sistemul de evaluare ce determină rezistența unui material la zgârieturi sau lovituri. Cu toate acestea, dacă este îngrijit așa cum trebuie, rafinatul smarald vă va ține companie nu doar dumneavoastră, dar și generațiilor cărora le veți lăsa moștenire superba piatră.
În rândurile de mai jos, vă învățăm cum să aveți grijă de bijuteriile cu smarald. De la cea mai bună modalitate de păstrare și curățare la acțiunile care trebuie evitate, veți ști totul pentru a fi cea mai potrivită posesoare a unei bijuterii cu smarald.

Bijuteriile cu smarald: cum le păstrați și cum le protejați
Faimos pentru nuanța vibrantă de verde, smaraldul e piatra prețioasă protectoare a celor născuți în luna mai. Mai fragile decât diamantele, smaraldele trebuie îngrijite cu dragoste pentru a străluci cu intensitatea care le este caracteristică.
Primul lucru la care să fiți atentă este montura. E recomandat ca smaraldul să fie protejat pe cât posibil de zgâriere și de lovituri printr-o montură din argint sau din diamante. Experții vă recomandă settinguri de tipul Bezel (smaraldul e înconjurat de un mantou de aur) și Halo (cu diamante), însă și argintul apără cu aceeași loialitate frumoasa piatră. Cel mai bun exemplu este inelul din argint cu smarald placat cu aur alb de 14 karate de la Accent Bijuterii. Bjuteria e de o frumusețe răvășitoare!

Inel din argint cu smarald

 

Odată ce ați adus piatra prețioasă acasă, evitați să o expuneți la căldură! Se estimează faptul că majoritatea smaraldelor prezintă fracturi care pot fi erodate și mai puternic de lumină, căldură sau de chimicale.
Scoateți bijuteria cu smarald de fiecare dată când intrați în apă, fie că faceți duș, înotați sau mergeți la spa. Avertismentul este valabil și când faceți sport sau dacă sunteți implicată în activități precum escalarea înălțimilor, grădinăritul sau vă regăsiți în orice altă situație care poate presupune lovirea smaraldului. Regula e extrem de importantă mai ales în cazul inelelor, deoarece colierele și cerceii sunt mai protejate. Ceea ce nu înseamnă că nu e recomandat să apărați cu aceeași loialitate un superb colier din argint, decorat cu smaralde și tanzanit, precum modelul disponibil la Accent Bijuterii.

Colier din argint cu smarald și tanzanit

De asemenea, evitați să purtați smaraldul atunci când vă machiați, când vă parfumați sau când vă aranjați părul cu fixativ, deoarece chimicalele din aceste produse pot afecta profund piatra.
Nu depozitați bijuteriile cu smaralde alături de alte pietre prețioase, mai ales dacă e vorba despre diamante, mai dure. Smaraldul va fi foarte ușor zgâriat sau lovit. Cel mai bine este să îl păstrați separat.
Odată la câțiva ani, duceți smaraldele la un bijutier, care va decide ce măsuri trebuie luate pentru protecția lor (tratare cu ulei, curățare profesională).

Cum curățați bijuteriile cu smarald
Începem cu un mare „nu”: e interzis să expuneți smaraldele la curățarea cu ultrasunete, care pot adânci fracturile ce există deja la suprafața pietrei. Cel mai bine e să apelați la un specialist sau să le curățați singură, acasă. Iată procedeul!
Începeți prin a curăța smaraldul cu o cârpă moale din micro-fibră, îndepărtând uleiul sau murdăria acumulată la suprafața sa.
Umpleți un bol cu apă călduță și câteva picături de săpun lichid delicat, apoi scufundați bijuteria în mix.
Cu ajutorul unei periuțe moi sau a unei pensule speciale, curățați blând suprafața smaraldului, având grijă să nu lăsați nicio zonă neacoperită. Insistați mai ales la marginile ce iau contact cu montura.
Umpleți un al doilea bol cu apă pentru a clăti smaraldul.
Uscați piatra cu o altă cârpă moale din microfibră.
Executați această operațiune delicată o dată sau de două ori pe an sau de câte ori veți simți nevoia. Nu exagerați, totuși. Așa vă veți asigura că o bijuterie precum acest splendid set din argint cu smarald își va păstra neatinsă frumusețea extraordinară!

Set din argint cu smarald

Acestea sunt cele mai bune metode de a curăța și de a îngriji un smarald. La Accent Bijuterii vă punem la dispoziție modele fermecătoare, pe care le veți regăsi aici! Bucurați-vă pentru mai mult timp de strălucirea plină de prospețime și de vibrația de energie a acestei pietre prețioase chic și rafinate!

ETICHETE
ARTICOLE ASEMANATOARE

LASA UN COMENTARIU

DESPRE COMACCENT
Bucuresti

Datorită experienței de peste 30 de ani în domeniu, modelele „Accent Bijuterii” excelează nu doar prin design-ul deosebit ci și în privința materialelor naturale folosite, prelucrate manual. Modelele „Accent Bijuterii” se regăsesc și în magazinul de la Piața Romană, str. Mendeleev nr.44 sect.1, București. În acest moment, pe lângă vânzarea bijuteriilor din aur și argint, magazinul nostru vă oferă și servicii de reparații bijuterii. De luni până vineri un bijutier profesionist vă stă la dispozitie. Comaccent vă oferă posibilitatea de a oferi cadouri inclusiv partenerilor de afaceri, colaboratorilor, clienților sau propriilor angajați, cu oferte speciale în funcție de comanda Dumneavoastră. www.accentbijuterii.ro