Bijuterii

Piatra lunii ianuarie: granatul

By
on
20 decembrie 2019

În mod tradițional, o piatră de naștere este asociată cu fiecare lună a anului. De exemplu, piatra de naștere pentru ianuarie este granatul, în timp ce bebelușii născuți în aprilie au ca piatră de naștere diamantul.

Originea pietrelor de naștere s-ar regăsi în legenda platoșei lui Aaron, care conținea douăsprezece pietre prețioase ce reprezentau cele 12 triburi ale Israelului.

Granatul, care este cel mai adesea roșu, dar care poate fi găsit într-o serie de alte culori, simbolizează pacea, prosperitatea și sănătatea. Unii spun că are chiar puterea de a oferi purtătorului fericire veșnică, sănătate și bogăție. Cuvântul „granat” provine din cuvântul englezesc din secolul al XIV-lea, gernet, care înseamnă „roșu închis”. Acest cuvânt este derivat din latinescul granatum, care înseamnă „sămânță” și este numit așa datorită asocierii cu frumoasele semințe roșii de rodie. Inelele cu granat ilustrează cel mai bine asemănarea cu deliciosul fruct!

Inel din argint cu granat – DI2569

Granatul este un grup de minerale care se prezintă într-un curcubeu de culori, de la roșul profund al granatului de pirop până la verdele vibrant al tsavoritelor. Unele geme de granat mai rare sunt chiar albastre, incolore sau – cele mai rare dintre toate – multicolore: își schimbă culoarea după lumină. Dar culoarea cea mai obișnuită este o gamă plăcută de variații de roșu, de la roșu-rugină până la roșu-violet închis. Este atât de durabil, încât există vestigii de bijuterii cu granat încă din epoca bronzului. Alte referințe datează din 3100 î.Hr., când egiptenii foloseau granat ca incrustații în bijuteriile și sculpturile lor și spuneau chiar că piatra este simbolul vieții. Granatul a fost, de asemenea, foarte popular și la romani în secolele al III-lea și al IV-lea. Descoperiți seturile din argint cu granat, pentru o ținută cu aer imperial!

Set din argint cu rodolit – CS1676

Folclorul legat de granat este extrem de vast. Legendele spun că poate aduce pace, prosperitate și sănătate în gospodărie. Unii l-au numit chiar „Bijuteria credinței” și se crede că pentru cei care îl poartă și fac bine, va veni și mai bine. În schimb, se crede că aduce ghinion celor care săvârșesc fapte rele purtându-l. Granatul reprezintă, de asemenea, prietenia profundă și de durată. Având în vedere acest simbolism, oferiți fără ezitare un granat cuiva a cărei prietenie o apreciați profund! Un ceas, o broșă sau un pandantiv cu piatră de granat va fi cu siguranță un cadou de neuitat.

Ceas din argint cu granat și rodolit – CS513

Broșă din argint cu granat – CP2281

Pandantiv din argint cu granat – DP2678

Indiferent de ce sau cum purtați granatul, această frumoasă piatră naturală este perfectă pentru cei care împlinesc zilele de naștere din ianuarie și doresc să înceapă fiecare an nou cu un sentiment de bunăvoință, fericire și motivație. Întreaga colecție de bijuterii cu granat vă așteaptă aici. Pe curând!

ETICHETE
ARTICOLE ASEMANATOARE

LASA UN COMENTARIU

DESPRE COMACCENT
Bucuresti

Datorită experienței de peste 23 de ani în domeniu, modelele „Accent Bijuterii” excelează nu doar prin design-ul deosebit ci și în privința materialelor naturale folosite, prelucrate manual. Modelele „Accent Bijuterii” se regăsesc și în magazinul de la Piața Romană, str. Mendeleev nr.44 sect.1, București. În acest moment, pe lângă vânzarea bijuteriilor din aur și argint, magazinul nostru vă oferă și servicii de reparații bijuterii. De luni până vineri un bijutier profesionist vă stă la dispozitie. Comaccent vă oferă posibilitatea de a oferi cadouri inclusiv partenerilor de afaceri, colaboratorilor, clienților sau propriilor angajați, cu oferte speciale în funcție de comanda Dumneavoastră. www.accentbijuterii.ro