Tendinte

Crearea de bijuterii, o tendință în ascensiune

on
3 decembrie 2018

Observăm în fiecare zi cum se dezvoltă din ce în ce mai mulți producători de bijuterii, în diverse stiluri, cu diferite abordări, de la bine-cunoscutele bijuterii vintage până la cele mai futuriste modele. Cum se face?

Arta bijuteriei evoluează odată cu moda, atât pentru consumatorii de frumos, cât și pentru realizatorii acestor mici obiecte prețioase care ne încântă simțurile vizuale și tactile. De-a lungul mii de ani, bijutieria a fost o meserie specială, cu tehnici transmise din generație în generație. Adesea secretă, transmiterea acestei meserii din tată-n fiu nu era ușoară, deoarece un bijutier nu-și dezvăluie ușor cunoștințele acumulate de-a lungul anilor de experiență. Acest obicei se păstrează cât mai strict posibil, deși ”secretele meseriei” sunt mult mai greu de păstrat în zilele noastre.

Modelele propuse de creatori au evoluat și ele. Mult timp, am fost obișnuiți cu magazinele vechi de bijuterie, cu rafturi prăfuite și un bătrânel cu lupă ascuns după ele. Clișeic, nu? În mintea multora, meseria de bijutier s-a oprit acolo: inelul mic de aur, cerceii-șurub din argint sau brățara de la botez. Dar în ultimele câteva decenii, moda a evoluat. Noi orizonturi se deschid altor tehnici, altor subiecte. Nu vom vorbi acum despre globalizare, evoluția modului de viață, dezvoltarea rețelelor sociale sau influența mass-mediei… însă toate acestea contribuie la înflorirea domeniului: observăm progresul și apreciem altfel bijuteriile.

De exemplu, tendința fast-fashion își spune cuvântul prin apariția ”bijuteriilor ultra-fantezie” denumite popular și ”gablonzuri”. Acestea sunt adresea accesorii ieftine, de o calitate îndoielnică, ce își pierd strălucirea sau strasurile după câteva purtări. Recomandăm întotdeauna verificarea materialelor din care sunt produse, pentru a evita eventuale reacții adverse ale pielii, în cazul alergiilor sau al incompatibilității cu PH-ul pielii.

Devenită o formă puternică de exprimare artistică, bijutieria handmade (manuală) permite multor creatori să se afirme. Și nu degeaba, tendința handmade câștigă teren important în moda zilelor noastre. Fie că artistul rămâne la stadiul de hobby sau dorește să-și câștige  traiul din asta, crearea de bijuterii convinge din ce în ce mai mulți oameni cu job ”de birou” să-și ocupe timpul cu o activitate artizanală. Creația artistică și lucrul manual pot fi o formă de terapie, mai ales în vremurile noastre, atât de agitate.

 

Cu atâtea mijloace de vânzare, cum să nu comercializezi unele dintre cele mai iubite obiecte din istorie? Clientela este acolo, indiferent despre ce tip de produse vorbim, iar canalele de vânzare sunt din ce în ce mai multe și eficiente: magazine online, pagini de rețea socială, magazine multi-marcă sau propriul spațiu… indiferent de stilul lor, de materialele folosite sau de experiența în domeiu, noii ”bijutieri” ai secolului XXI au totul la dispoziție pentru a-și vinde produsele.

Noi rămânem adepții bijuteriilor de înaltă calitate și vă invităm să descoperiți colecții pline de eleganță, rafinament și bun gust, realizate din piese unicat ce conțin numai materiale de o calitate deosebită.

Accent Bijuterii: https://comaccent.ro/contact.php

ETICHETE
ARTICOLE ASEMANATOARE

LASA UN COMENTARIU

DESPRE COMACCENT
Bucuresti

Datorită experienței de peste 30 de ani în domeniu, modelele „Accent Bijuterii” excelează nu doar prin design-ul deosebit ci și în privința materialelor naturale folosite, prelucrate manual. Modelele „Accent Bijuterii” se regăsesc și în magazinul de la Piața Romană, str. Mendeleev nr.44 sect.1, București. În acest moment, pe lângă vânzarea bijuteriilor din aur și argint, magazinul nostru vă oferă și servicii de reparații bijuterii. De luni până vineri un bijutier profesionist vă stă la dispozitie. Comaccent vă oferă posibilitatea de a oferi cadouri inclusiv partenerilor de afaceri, colaboratorilor, clienților sau propriilor angajați, cu oferte speciale în funcție de comanda Dumneavoastră. www.accentbijuterii.ro