Evenimente

Cum alegem inelul de logodnă?

By
on
3 decembrie 2018

Într-o oarecare măsură neglijată în ultimele câteva decenii, logodna cunoaște în zilele noastre o revenire în lumina reflectoarelor. Din ce în ce mai mulți îndrăgostiți doresc să le ofere viitoarelor lor soții momente de neuitat, iar piesa de rezistență, inelul, este întotdeauna cea mai dificilă alegere în materie de bijuterii. Specialiștii noștri cu peste 25 de ani experiență vă dezvăluie în cele ce urmează câteva idei pentru a depăși mai ușor această provocare.

Care sunt criteriile pentru a găsi inelul potrivit?

În 90% dintre cazuri, domnii sunt cei care își iau inima în dinți și își surprind iubita cu ”Întrebarea”, însoțită de cel mai frumos inel pe care norocoasa destinatară l-a văzut vreodată. Însă nici pe domni nu i-a părăsit norocul, pentru că astăzi, inelul de logodnă este o bijuterie disponibilă într-o multitudine de variații de forme și materiale, așa cum puteți observa la Accent Bijuterii.

 În primul rând, ce întrebări ne punem?

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să definiți suma pe care doriți să o cheltuiți pentru această bijuterie importantă. De nivelul bugetului vor depinde într-adevăr caracteristicile inelului. Atenție. totuși, deoarece inelul cel mai scump nu este neapărat cel mai frumos, chiar dacă l-ați cumpărat la un bijutier renumit. Între o sută și șase mii de lei, puteți găsi cu ușurință „perla rară”. De aceea, unii oameni nu ezită să economisească înainte de a cumpăra acest inel.

 Metalul și piatra

Odată ce ați stabilit un buget, puteți să treceți la alegerea metalului pentru suportul inelului, acela care face înconjurul degetului logodnicei. În mod deloc surprinzător, fie galben sau roz, aurul, în special cel de opsprezece carate, face furori în rândul viitoarelor mirese. Ca alternative, există aurul alb și cel alb-gri. Totuși, în măsura în care acestea au o compoziție de 95% aur galben, culorile lor superbe riscă să se estompeze odată cu trecerea timpului.Platina este o alegere excelentă, dacă bugetul vă permite. Este cea mai elegantă opțiune și cea mai rezistentă, fiind și cel mai valoros material utilizat în fabricarea inelelor de logodnă. În caz contrar, persoanele cu un buget limitat se pot îndrepta către argint, titan sau oțel.

Iar pentru ceea ce reprezintă astăzi piatra prețioasă, adică veșnicia, diamantul este prin excelență piatra acestui inel. Cu toate acestea, observăm tot mai multe inele de logodnă cu safir, smarald, rubine, perle, chiar și pietre semiprețioase.

 Ce altceva mai este de luat în considerare?

Avem un buget, avem un metal și avem pietrele. Pentru ca cele 3 să capete sens, ne gândim la forma inelului. În acest punct, mulți dintre dumneavoastră se vor gândi imediat la modelul ”Solitarul”: clasicul inel cu o singură piatră. Deloc surprinzător, pentru că 50% dintre femei visează să li se adreseze întrebarea și să le fie oferit… Da, ați ghicit! Solitarul!

Iar pe cei care doresc să depășească standardele convenționale, nimic nu îi împiedică să aleagă un model complet diferit, cu condiția evidentă ca stilul respectiv să corespundă gusturilor iubitei.

La îndoială, cereți sfaturile familiei și prietenelor ei. Iar dacă vă aflați în continuare în impas, îi puteți lăsa libertatea de a alege chiar celei ce este direct interesată. În acest caz însă, veți face un compromis asupra elementului de surpriză.

Oricum s-ar desfășura momentul-cheie, inelul este obiectul din centrul atenției, cel care pecetluiește logodna și atrage zeci de priviri asupra lui, odată instalat pe degetul viitoarei mirese. Experții noștri sunt aici să vă inspire în alegerea celei mai controversate bijuterii din viețile noastre, vizitați-ne!

ETICHETE
ARTICOLE ASEMANATOARE

LASA UN COMENTARIU

DESPRE COMACCENT
Bucuresti

Datorită experienței de peste 30 de ani în domeniu, modelele „Accent Bijuterii” excelează nu doar prin design-ul deosebit ci și în privința materialelor naturale folosite, prelucrate manual. Modelele „Accent Bijuterii” se regăsesc și în magazinul de la Piața Romană, str. Mendeleev nr.44 sect.1, București. În acest moment, pe lângă vânzarea bijuteriilor din aur și argint, magazinul nostru vă oferă și servicii de reparații bijuterii. De luni până vineri un bijutier profesionist vă stă la dispozitie. Comaccent vă oferă posibilitatea de a oferi cadouri inclusiv partenerilor de afaceri, colaboratorilor, clienților sau propriilor angajați, cu oferte speciale în funcție de comanda Dumneavoastră. www.accentbijuterii.ro