Bijuterii

Pietrele lunii decembrie: cum să le integrezi în ținutele tale

By
on
19 decembrie 2018

Fiecare lună are pietrele sale caracteristice, care reflectă din cele mai vechi timpuri dorințele purtătorilor lor, care promit protecție împotriva pericolelor asociate perioadei respective, spiritualitate, noroc. Este imposibil să contești magia lor, mai ales atunci când le porți zilnic și simți până la cele mai profunde niveluri energia cu care vibrează.
În luna decembrie cinstim 6 pietre: purtați-le la ținutele de iarnă, lăsați-le să vă vindece de emoțiile negative și să vă umple ființa, casa și lumea de bine și de speranță. Noi vă sfătuim cum să le integrați în cele mai potrivite ținute și vă sugerăm și bijuteriile care le vor reflecta cel mai bine calitățile.

Începem călătoria prin tărâmul pietrelor prețioase caracteristice lunii decembrie cu turcoazul, venerat din cele mai vechi timpuri și asociat primei luni de iarnă. Reflectând și la nivel cromatic estetica anotimpului îngheţat (se spune că albastrul este culoarea reprezentativă a iernii și în special a lui decembrie), turcoazul oferă prosperitate, noroc, abundență și fericire. Piatra prețioasă e impregnată de caracteristici precum sensibilitate, putere, apărare împotriva răului și ne conectează la spiritualitate, la celălalt tărâm. De asemenea, turcoazul e considerat un simbol profund al comuniunii dintre oameni, al păcii și al bunei înțelegeri: toate aceste caracteristici ne explică perfect de ce a fost ales drept piatra națională a Tibetului, acolo unde era în trecut folosit și ca monedă de schimb, cele mai frumoase pietre fiind considerate mai presus decât aurul.
Alte interpretări aduse superbului turcoaz, reliefate de denumirea purtată în culturile antice, subliniază darul fericirii (conform unor experți, numele de peruzea, care mai este oferit turcoazului, provine de la cuvântul persan „firusa” care putea fi tradus cu „piatră a fericirii”). Erou al numeroaselor legende, turcoazul era venerat de către azteci, ce credeau că reprezintă o urmă a lacrimilor vietăților cerești, și apreciat peste măsură în Evul Mediu, unde era folosit ca farmec de dragoste.
Purtați o piatră de turcoaz atașată de un inel din argint placat cu aur galben de 14 karate, pentru a atrage norocul, bunăstarea și prosperitatea în viața dvs, mai ales la final de decembrie. Integrați într-o ținută imaculată, cu un pulover alb și moale și o fustă pastelată, ca să profitați de toate vibrațiile sale pozitive.

Inel din argint cu turcoaz – CI7755

Continuăm călătoria noastră cu blue topazul, oferit și la a patra aniversare a căsătoriei! Grecii antici credeau că topazul are puterea de a spori puterea şi de a-l face invizibil pe cel care îl poartă, mulţi crezând că îşi schimba culoarea în prezenţa mâncării sau a băuturii otrăvite.
Acest aşa–zis diamant săsesc apără nativii din zodia Scorpionului.
Claritatea şi calmitatea topazului se împleteşte armonios cu puterea vie a argintului. Se consideră că purtarea unei bijuterii din argint cu topaz ar ţine departe moartea prematură şi ar controla insomnia şi lăcomia. Topazul a fost considerat mult timp util celor care nu-şi pot controla poftele.
Vă propunem un set din argint placat cu aur alb de 14 karate, ornamentat cu pietre de topaz bleu fațetate și zirconia, piatră de sinteză.
Poarta-l la o tinuta elegantă, în alb și negru, și sigur vei avea o apariție ireproșabilă!

Set din argint cu topaz bleu – CS1526

Galeria pietrelor caracteristice lunii decembrie este completată de zircon. O piatră ce emană emoții tăcute, profunde, despre zircon se spune că aduce pace purtătorului său, echilibrând mintea și sentimentele.
Piatra este văzută ca un simbol al demnității, integrității, castității și purității, atrăgând respectul celor din jur față de persoana care o poartă. Protecția pe care zirconul vi-o va oferi e extrem de puternică și se manifestă pe mai multe planuri: față de energiile negative, față de durere, boli, dușmani și rău, în general. De asemenea, proprietăţile de vindecare pe care le posedă această piatră a lunii decembrie sunt pur și simplu extraordinare, fiind utilizată din cele mai vechi timpuri pentru a potența digestia și a facilita absorbția substanțelor binefăcătoare din alimentație. Nu în ultimul rând, zirconul este folosit și pentru a induce un somn pașnic, reconfortant.
Piatra e prezentă în mai multe culori, dar în decembrie vă recomandăm s-o purtați pe cea albastră. Reflectând puritate și profunzime, aceasta va arăta excepțional atunci când este asociată unei brățări din argint. Alăturați hainelor în care vă simțiți cel mai confortabil, de la blugii preferați la treningul comod.

Brățară din argint cu zircon – CB1553

Datorită rarităţii, valorii, durităţii pietrei, rubinul natural este una din cele patru pietre consacrate ca preţioase: safirul, rubinul, smaraldul şi diamantul.
Toate rubinele naturale au incluziuni, impurităţi de culoare sau ace de rutil, acestea fiind unice pentru fiecare piatră, mărindu-i valoarea de piaţă.
Tăiate caboşon pot avea un efect de “ochi de pisică” sau în cazul rubinelor stea, un efect de stea cu şase colţuri, datorită fenomenului de asterism, lumina glisând într-un mod magic pe suprafaţa pietrelor pe măsură ce schimbăm poziţia şi unghiul de incidenţă a luminii.
Poartă o cămașă fină de mătase și vei străluci purtând un set din argint placat cu aur alb de 14 karate, ornamentat cu pietre de rubin fațetate.

Set din argint cu rubin – CS1805

Pentru cei pasionați de tradiții tibetane, de sute de ani onixul este piatra sărbătoriților din luna decembrie.
Această varietate de agat fin, având adesea striaţii cenuşii, albe ori roşii, este un protector arhicunoscut împotriva energiilor negative, a magiei negre, a blestemelor, a coşmarurilor, a tristeţii, a gândurilor negative. Negrul – culoarea nopţii, culoarea eleganţei desăvârşite. Fie că este vorba de rochia neagră perfectă pentru orice ocazie, sau o pereche de cercei din argint cu onix negru care se potrivesc la orice ţinută, cu siguranţă nu veţi da greş.
Pentru aniversarea a 7 ani de căsătorie vă propunem o brățară realizată din argint, fixă, cu design împletit și decorată cu onix, finisat caboșon.

Brățară din argint cu onix – CB2496

Încheiem galeria pietrelor dedicate lunii decembrie cu tanzanitul, una dintre cele mai rare pietre semiprețioase. Descoperit acum 50 de ani în Tanzania, de unde îi provine și numele, cristalul de tanzanit prezintă fenomenul de pleocroism, ceea ce înseamnă că privitorul va distinge diverse nuanțe ale sale, în funcție de direcția din care se uită la piatră. De culoare albastru-safir, tanzanitul poate astfel apărea roșu-grena sau violet.
Piatra e considerată a fi una dintre cele mai protectoare, reușind de asemenea să calmeze trupul și spiritul și să aline durerile. Spectaculosul tanzanit deschide calea către lumea spirituală, fiind considerat a fi o piatră ce deblochează chakrele inimii și oferă vise plăcute și adesea prevestitoare purtătorului său.
De asemenea, tanzanitul este și un cristal puternic care poate curăța reputația, fiind considerat o alegere excelentă atunci când ați trecut prin perioade dificile și ați luat decizii pe care acum le regretați. Piatra va crea un ambient de pace, serenitate și vă va readuce simpatia celor din jur.
Proprietățile extraordinare ale tanzanitului au fost reperate din cele mai vechi timpuri. Masaii erau convinși că piatra a căzut din rai și a fost transportată pe pământ prin intermediul tunetului, părerea fiindu-le întărită de faptul că au descoperit tanzanitul în urma unui incendiu stârnit de un fulger ce a devorat o mare parte din pădurile din Tanzania.
Și, ca un element de cultură pop, tanzanitul a devenit celebru după lansarea Titanicului, în 1997, fiind piatra care alcătuia pandantivul colierului purtat de protagonista Kate Winslet, intitulat „Inima oceanului”.
Onorați vibrațiile profunde ale acestei pietre asociind-o unui superb colier, din argint placat cu aur roz de 14 karate, ornamentat cu pietre de tanzanit finisate caboșon și fațetate cu zirconia. Purtați alături de rochiile spectaculoase ale sezonului, pentru a impresiona la petrecerile de Crăciun și Revelion.

Colier din argint cu tanzanit – CS1972

Vă așteptăm pe Accent Bijuterii pentru a vă bucura de pietrele lunii decembrie în bijuterii splendide, care nu vă vor face doar mai frumoasă, dar vă vor și proteja, oferindu-vă apărarea de care aveți nevoie, calmul, liniștea și prosperitatea la care visați.

ETICHETE
ARTICOLE ASEMANATOARE

LASA UN COMENTARIU

DESPRE COMACCENT
Bucuresti

Datorită experienței de peste 30 de ani în domeniu, modelele „Accent Bijuterii” excelează nu doar prin design-ul deosebit ci și în privința materialelor naturale folosite, prelucrate manual. Modelele „Accent Bijuterii” se regăsesc și în magazinul de la Piața Romană, str. Mendeleev nr.44 sect.1, București. În acest moment, pe lângă vânzarea bijuteriilor din aur și argint, magazinul nostru vă oferă și servicii de reparații bijuterii. De luni până vineri un bijutier profesionist vă stă la dispozitie. Comaccent vă oferă posibilitatea de a oferi cadouri inclusiv partenerilor de afaceri, colaboratorilor, clienților sau propriilor angajați, cu oferte speciale în funcție de comanda Dumneavoastră. www.accentbijuterii.ro