Bijuterii

Ghid pentru purtarea corectă a bijuteriilor

By
on
9 aprilie 2019

Lumea bijuteriilor e fabuloasă, colorată, plină de fantezie și imaginație, dar se poate dovedi la fel de bine și extrem de provocatoare. Foarte puține dintre femei chiar știu cu precizie care sunt regulile după care să își asorteze bijuteriile cu restul ținutei, majoritatea își ascultă instinctul (formidabil, de altfel) sau preferă să renunțe de tot la bijuterii ori să le poarte doar pe cele care au o semnificație deosebită.
Pentru că știm mai bine ca oricine câtă bucurie poate să vă aducă o bijuterie și ce putere are de a transforma un outfit, azi vă spunem care sunt cele mai importante reguli de purtare corectă a bijuteriilor. Descoperiți-le în rândurile de mai jos!

Ocazia primează!
A purta bijuteriile în funcție de ocazie este cea mai inteligentă decizie pe care o puteți lua: astfel veți fi sigură că nu aveți cum să dați greș. Astfel, dacă ocazia nu are nimic special, inelul de logodnă, verigheta sau un ceas sunt cele mai bune alegeri.
La birou sunt recomandate bijuteriile subtile, care nu fac zgomot și în general nu atrag nicidecum atenția în mod ostentativ.
De exemplu, un inel delicat precum cel din argint decorat cu calcedonia reprezintă o idee fabuloasă de bijuterie de purtat la birou. Va atrage subtil atenția asupra mâinilor dvs, atunci când gesticulați, și vă va înfrumuseța.

Inel din argint cu calcedonia – CI9610

 

Dacă frecventați un eveniment special, e cazul să scoateți de la naftalină cele mai spectaculoase bijuterii. Perlele, diamantele sau restul pietrelor prețioase sunt o idee excelentă. Evitați însă să purtați mai mult de o piesă statement, pentru că nu vă doriți să distragă complet atenția de la prezența dvs. În schimb, la petreceri sau la ieșirile cu prietenii vă puteți dovedi cât de creativă vă doriți: până la urmă, cuvântul de bază aici este distracția.
Un colier din argint, de tip choker, placat cu aur roz de 14 karate și ornamentat cu tanzanit fațetat și cu zirconia e o bijuterie perfectă pentru a fi abordată la o ocazie cu adevărat specială.

Colier din argint cu tanzanit – CS1908

 

Decideți ce este mai important: hainele sau bijuteriile
Desigur, hotărârea nu va fi nici pe departe pentru tot restul vieții, ci doar pentru ținuta în cauză. Ca să nu cumva să supraîncărcați un outfit, alegeți să purtați bijuterii subtile dacă aveți haine cu printuri bogate sau în culori vii și optați pentru accesorii spectaculoase dacă outfitul e simplu, minimalist sau chiar banal. De asemenea, evitați să purtați o bijuterie statement alături de un articol vestimentar încărcat: de exemplu, un colier ostentativ va arăta minunat lângă un top simplu, dar nu și alături de o bluză animal print.
Un alt sfat util este să țineți cont de tipul de decolteu. Dacă acesta e adânc, în formă de V, un lănțișor lung este de preferat. Dimpotrivă, dacă aveți un top cu decolteu sweetheart (cel în formă de inimă) sau la baza gâtului puteți miza liniștită pe piesele scurte, dar bogate.
O idee la fel de bună e reprezentată și de o pereche de cercei spectaculoși. Cerceii din argint cu pietre de ametist vor scoate în evidență orice ținută fără a se dovedi însă prea ostentativi.

Cercei din argint cu ametist – CC7229

 

Alegeți bijuterii care să vă pună în valoare
Până la urmă, rolul bijuteriilor ar trebui să fie acela de a vă face remarcată pe dvs, de a vă evidenția calitățile, cu alte cuvinte, de a se „lăsa purtate”, nu de a vă purta. De aceea, atunci când vă alegeți accesoriile, țineți cont de trăsătura de care sunteți cel mai mândră sau asupra căreia doriți să atrageți atenția. V-ați aranjat părul într-un coc și vreți să vă puneți în valoare pomeții sau linia maxilarului? Optați pentru cercei sau pentru un colier scurt. Dacă sunteți norocoasa posesoare a unui corp de vis sau a unor mâini artistice și expresive, brățările și inelele sunt cea mai bună alegere.
Brățara din argint cu turmaline multicolore, placată cu aur alb de 14 karate, vă va sublinia silueta într-un mod splendid.

Brățară din argint cu turmaline multicolore – CB2925

Alte recomandări de care să țineți cont: dacă aveți fața ovală sau lungă, optați pentru cercei mici sau masivi, dar la baza urechii. În cazul în care chipul dvs este rotund sau pătrat, puteți alege liniștită cercei candelabru sau creole. Femeile cu degete lungi și subțiri arată fabulos în compania inelelor statement, în timp ce cele care doresc un efect de alungire pot opta pentru inele mici și delicate. Dacă pielea dvs este rece (are subton roz și vene albăstrui), argintul sau aurul alb sunt metalele recomandate. Pentru pielea caldă (cu subton galben și vene verzui), cea mai bună alegere este reprezentată de bijuteriile din aur galben sau roz. Fetele înalte vor arăta bine alături de lănțișoare de orice lungime, în timp ce cele micuțe de înălțime ar trebui să se rezume la coliere ce nu depășesc în lungime clavicula.

Jucați-vă cu tehnica mix&match
Sunt atât de multe reguli de care să ținem cont atunci când purtăm bijuterii, încât e posibil ca la un moment dat să ne simțim copleșite. Astfel a apărut tehnica mix&match, care insistă că trebuie să ne bucurăm, să ne simțim bine atunci când purtăm accesoriile noastre dragi. Ce puteți mixa? Coliere de diferite lungimi, unul dintre trendurile momentului fiind de fapt reprezentat de lănțișoarele suprapuse.
De exemplu, colierul din argint cu granat, citrin, ametist și peridot de 92 de cm poate fi purtat în câte straturi vă doriți. Combinați cu un colier din argint lucios și scurt, la baza gâtului.

Colier din argint cu granat, citrin, ametist și peridot – CS2184

Colier din argint lucios – CS2157

Aceeași tehnică poate fi aplicată și atunci când este vorba despre brățări (asociați bijuterii fixe și mobile, găsind un criteriu comun precum culoarea sau accesoriile) sau inele. Jucați-vă, experimentați, deoarece bijuteriile chiar au darul de a ne înfrumuseța viața.

Reguli de care nu mai trebuie să ascultați
Din fericire, moda a renunțat la câteva legi care erau considerate foarte stricte în trecut. Printre acestea se numără imposibilitatea de a mixa metale (acum e acceptabil să purtați aur și argint), necesitatea de a apela la seturile de bijuterii (le puteți purta în continuare, dar nu exagerați, nu mai e o normă) sau interdicția de a așeza un alt inel decât cel de logodnă sau verigheta pe inelarul mâinii stângi (acum aveți permisiunea de a purta câte inele vă doriți, oriunde).
La final, ceea ce contează este să vă bucurați și să simțiți dragostea pe care am dozat-o atunci când am creat bijuteriile noastre. La Accent veți descoperi piese care pot fi purtate conform regulilor, dar care strălucesc cu adevărat atunci când simt că vă provoacă bucurie.

ETICHETE
ARTICOLE ASEMANATOARE

LASA UN COMENTARIU

DESPRE COMACCENT
Bucuresti

Datorită experienței de peste 30 de ani în domeniu, modelele „Accent Bijuterii” excelează nu doar prin design-ul deosebit ci și în privința materialelor naturale folosite, prelucrate manual. Modelele „Accent Bijuterii” se regăsesc și în magazinul de la Piața Romană, str. Mendeleev nr.44 sect.1, București. În acest moment, pe lângă vânzarea bijuteriilor din aur și argint, magazinul nostru vă oferă și servicii de reparații bijuterii. De luni până vineri un bijutier profesionist vă stă la dispozitie. Comaccent vă oferă posibilitatea de a oferi cadouri inclusiv partenerilor de afaceri, colaboratorilor, clienților sau propriilor angajați, cu oferte speciale în funcție de comanda Dumneavoastră. www.accentbijuterii.ro