Bijuterii

Importanța pietrelor prețioase pentru oameni

By
on
26 august 2019

Pietrele prețioase au avut întotdeauna o valoare semnificativă pentru omenire. Ele au fost folosite de-a lungul timpului pentru a împodobi bijuteriile, în mod special. Multă vreme, omul a crezut în puterile pietrelor prețioase și în beneficiile lor. Vom vorbi mai mult în acest articol despre modurile în care oamenii folosesc nestemate după bunul plac.

Pietre prețioase ca ornament de bijuterii

În lumea mineralelor și a pietrelor prețioase, gemele de obicei sunt piesele de rezistență din compoziția unei bijuterii. Acestea sunt esențiale deoarece permit evidențierea comportamentului și posturii unei persoane. Datorită bijuteriilor, întreaga ținută este complet decorată. Asociate unei structuri metalice precum aurul, argintul, bronzul, pietrele prețioase sunt elemente importante pentru constituirea bijuteriei. Fără pietre, bijuteriile sunt destul de simple și mai puțin elegante. În plus, pietrele prețioase sunt folosite pentru a realiza inele, cercei, coliere și brățări. Aceste accesorii vestimentare evidențiază frumusețea persoanei care le poartă și îi permite să-și exprime atât personalitatea, cât și starea de spirit.

Pietrele prețioase ca obiecte terapeutice

De multă vreme, oamenii au urmărit proprietățile terapeutice ale pietrelor prețioase, benefice pentru sănătate. Ele pot fi chiar folosite pentru a trata anumite boli. Dacă doriți să încercați să vă vindecați cu aceste pietre, puteți alege între două opțiuni: aplicați piatra pe zonele corpului care suferă sau poate folosită ca elixir. În cazul în care cineva suferă de oboseală, piatra ideală este citrinul. De culoare galbenă, este considerată o piatră solară, care poate aduce bucurie și bună dispoziție. Stimulează inteligența, facilitează concentrarea și luptă eficient împotriva oboselii, aducând seninătate minții și sentimentul de calm. Apoi, pentru persoanele care suferă de dependență de alcool, tutun sau cafea, ametistul este cel mai eficient. Pentru a lupta împotriva depresiei, este indicat să folosiți rubin. Această piatră stimulează sistemul sanguin. De asemenea, simbolizează forța și curajul. În cele din urmă, dacă aveți astm sau alte probleme respiratorii, chihlimbarul este piatra de care aveți nevoie. Acesta luptă împotriva frigului și a umidității.

Pietre prețioase ca protecție a casei

Pietrele prețioase nu sunt benefice doar pentru sănătate. De asemenea, pot fi utilizate pentru a proteja și armoniza casa, birourile și toate zonele de locuit. Malahitul poate, de exemplu, să calmeze și să armonizeze relațiile de familie sau de dragoste. Apoi, ametistul are capacitatea de a purifica atmosfera într-un loc. Într-un dormitor, această piatră promovează relaxarea și somnul. Pe lângă acestea, există și agatul. Aceasta este o piatră care are efecte benefice, armonizatoare și liniștitoare asupra spațiilor de locuit și a mediului. Indiferent de forma sa, agatul este întotdeauna un element minunat de decorare. În cele din urmă, putem menționa, de asemenea, turmalina neagră, care este o piatră de protecție, atât în plan psihic, cât și fizic. Este o piatră eficientă pentru a lupta împotriva efectelor nocive ale tehnologiei, cum ar fi telefoanele mobile, computerul, microundele…

Indiferent de întrebuințare, pietrele prețioase și semiprețioase au făcut dintotdeauna parte din viața oamenilor. Aceste minerale aspectuoase se află pe Pământ dinainte ca oamenii să înceapă să le exploateze și ne vor însoți în continuare, aducându-ne satisfacție personală atunci când le purtăm sub formă de bijuterie, beneficii terapeutice fizice sau psihice, dar și armonie în casă sau la locul de muncă. Noi suntem recunoscători pentru prezența lor în viețile noastre!

 

ETICHETE
ARTICOLE ASEMANATOARE

LASA UN COMENTARIU

DESPRE COMACCENT
Bucuresti

Datorită experienței de peste 23 de ani în domeniu, modelele „Accent Bijuterii” excelează nu doar prin design-ul deosebit ci și în privința materialelor naturale folosite, prelucrate manual. Modelele „Accent Bijuterii” se regăsesc și în magazinul de la Piața Romană, str. Mendeleev nr.44 sect.1, București. În acest moment, pe lângă vânzarea bijuteriilor din aur și argint, magazinul nostru vă oferă și servicii de reparații bijuterii. De luni până vineri un bijutier profesionist vă stă la dispozitie. Comaccent vă oferă posibilitatea de a oferi cadouri inclusiv partenerilor de afaceri, colaboratorilor, clienților sau propriilor angajați, cu oferte speciale în funcție de comanda Dumneavoastră. www.accentbijuterii.ro