Bijuterii

Pietrele lunii septembrie

on
11 septembrie 2018

A venit din nou toamna și, ca în fiecare an, trebuie să ne reîmprospătăm garderoba cu piese vestimentare potrivite. Adăugăm la outfit un sacou pentru a combate răcoarea drumului de dimineață către birou sau pentru a ne acoperi umerii friguroși pe înserat. Și chiar dacă știm ce tip de cardigan sau croială de pantalon ni se potrivește, asortarea accesoriilor rămâne una dintre cele mai mari provocări.

În luna septembrie, cele 4 pietre reprezentative ne scot ținuta din anonimat, atât timp cât le potrivim cu vestimentația, dar și cu personalitatea noastră. Mai mult, ele au proprietăți benefice asupra stilului nostru de viață întotdeauna agitat, așa că vă invităm să le descoperiți în detaliu:

Piatra Lunii (moonstone) este o piatră semiprețioasă de culoare albă de cele mai multe ori, însă poate fi găsită și în variații incolore, albicioase semi-transparente, galbene, gri-albicioase, verzi, maro, roz sau alb-argintii. Indiferent de coloristică, Piatra Lunii oferă o senzație de misticism cosmic: amintiți-vă cum arată cerul iarna pe timp de noapte, cu luna strălucind magistral în mijlocul acelui albastru cețos. Tocmai  fenomenul optic de adularescență specific, care dă pietrei lăptoase o irizație albăstruie, ne duce cu gândul la un astfel de peisaj aproape hipnotizant. În antichitate, se credea chiar că Piatra Lunii are puterea de a face oamenii să se îndrăgostească.

Astăzi, ea încununează cu succes noile începuturi și asigură forța interioară de care avem nevoie pentru a le depăși. Atunci când suntem cuprinși de stres sau stabilitatea emoțională ne este zdruncinată, Piatra Lunii oferă calmitate, sporește intuiția și inspirația în luarea celor mai bune decizii, asigurând totodată succesul și norocul atât de necesare în tot ceea ce ne propunem.

Agatul este o altă piatră semiprețioasă extrem de apreciată în timpurile străvechi, fiind menționată încă din antichitate. Ea este numită și piatra absolută, pentru că ferește de toate relele pe cel/cea care o poartă și îi asigură menținerea tonusului și a stării de bine, reducând scurgerile energetice. În cultura chineză, este piatra care asigură echilibrul între yin și yang. Parte din familia calcedoniilor, varietate de cuarț, se poate regăsi într-o paletă largă de culori și modele datorită mineralizării sale marmorate sau apoase. Așadar, o puteți asorta la orice tip de ținută și vă poate însoți la orice ocazie, asigurându-vă totodată o stare de bine și transformând energiile negative în trăiri binefăcătoare.

Safirul, celebrul mineral de culoare albastră, a încântat priviri de-a lungul secolelor, fiind vedeta estetică în multe momente importante din istorie. El simbolizează regalitatea încă din antichitate, fiind gema preferată a reprezentanților imperiali sau bisericești. Misiunea sa de a înfrumuseța ținute regale continuă chiar și în contemporan: Prințesa Diana a purtat inelul de logodnă cu safir de 18ct dăruit de Prințul Charles la numeroase evenimente, fiind o apariție de o eleganță deosebită. Să ne amintim și de safirul din Titanic, fascinație absolută pentru nobilimea personajelor din film, dar și pentru audiență. Pe lângă regalitate, el simbolizează și romantismul, așadar nu-i de mirare că a fost ales pentru a pecetlui iubirea cuplurilor regale sau a celor din povești care au cucerit o lume întreagă. Safirul este totodată cel care aduce sinceritate și încredere, pace, bucurie și înțelepciune și conduce întotdeauna către adevăr.

Peridotul a cunoscut și el multe povești amoroase, fiind considerat piatra îndrăgostiților în epoca barocului.  În zilele noastre, el se oferă la aniversarea de 16 ani de căsătorie și asigură armonia cuplului pe termen lung. Culturile străvechi îl apreciau foarte mult pentru culorile sale ce variază de la galben deschis la verde intens: egiptenii credeau că devine invizibil sub razele soarelui, romanii îl numeau ”smaraldul serii” iar grecii antici credeau în puterile sale tămăduitoare datorită asemănării cu uleiul de măsline, motiv pentru care îl mai numeau și ”olivine”. În viața noastră de zi cu zi, este purtat atât pentru calitățile sale estetice deosebite, cât și pentru proprietățile sale benefice din punct de vedere energetic: se spune că ajută la calmarea tulburărilor digestive aduce pace și înțelepciune.

Indiferent că purtăm pietre semiprețioase pentru a ne satisface dorințele de împătimite ale modei sau pentru a regăsi pacea interioară și a vindeca diverse afecțiuni, pietrele lunii septembrie ne oferă nenumărate posibilități de accesorizare rafinată. La Comaccent veți găsi întotdeauna bijuteria care vă reprezintă, haideți să o găsim împreună pe cea mai potrivită: https://comaccent.ro/contact.php.

ETICHETE
ARTICOLE ASEMANATOARE

LASA UN COMENTARIU

DESPRE COMACCENT
Bucuresti

Datorită experienței de peste 30 de ani în domeniu, modelele „Accent Bijuterii” excelează nu doar prin design-ul deosebit ci și în privința materialelor naturale folosite, prelucrate manual. Modelele „Accent Bijuterii” se regăsesc și în magazinul de la Piața Romană, str. Mendeleev nr.44 sect.1, București. În acest moment, pe lângă vânzarea bijuteriilor din aur și argint, magazinul nostru vă oferă și servicii de reparații bijuterii. De luni până vineri un bijutier profesionist vă stă la dispozitie. Comaccent vă oferă posibilitatea de a oferi cadouri inclusiv partenerilor de afaceri, colaboratorilor, clienților sau propriilor angajați, cu oferte speciale în funcție de comanda Dumneavoastră. www.accentbijuterii.ro