Tendinte

Ce bijuterii poartă miresele în această toamnă

By
on
1 octombrie 2018

Ca în fiecare toamnă, asistăm la sfârșitul sezonului de nunți în aer liber, cu cvartet de viori pe marginea unei piscine frumos împodobite sau vals cu miros îmbietor de tei. Cele ce se pregătesc să devină mirese în acest sezon au parte de o varietate de tendințe ultimul răcnet în materie de rochii, fie ele albe, în culori pale, simple sau ornamentate. Iar bijuteriile pe care le vor alege le vor ajuta să-și completeze cea mai frumoasă rochie pe care o vor purta vreodată. Haideți să vedem ce ne spun specialiștii în domeniu legat de modelele de rochii de mireasă și ce bijuterii putem asorta în cea mai romantică zi din viața unei femei.

Pentru că miresele tomnatice nu vor mai avea parte de razele soarelui estival în ziua cea mare, designerii vin cu inovații felurite pentru a le asigura inclusiv confortul termic. Rochiile cu capă ocupă un loc fruntaș în tendințele din acest sezon, iar accesorizarea lor depinde foarte mult de modelul ales. În cazul în care capa care acoperă umerii este completată de un decolteu puțin generos, la baza gâtului, acesta va înlocui colierul și va lăsa loc celorlalte piese din familie: brățările (care nu trebuie să acopere mâneca –  dacă există), cerceii de mărimi mici sau lungime medie care nu se intersectează cu capa, broșe și diademe sau tiare (dacă permite coafura). Recomandăm inserții de perle sau pietre incolore pentru rochiile albe, iar despre rochiile colorate vom afla în cele ce urmează. Aceleași recomandări sunt valabile pentru orice model de rochie care acoperă decolteul, având un design care include un guler la baza gâtului sau un guler înalt.

Cea de-a doua tendință este reprezentată de design-ul îmbogățit cu funde sau mâneci despicate,  acestea conferind un aer atemporal celei care o poartă și trimițându-ne cu gândul la secolele trecute. În acest caz, accesorizarea cu bijuterii va trebui să fie una discretă. De exemplu, mânecile despicate permit doar prezența unei brățări discrete, altfel eforturile designer-ilor de a da rochiei o tentă boemă vor fi eclipsate. Iar dacă fundele sau alte elemente decorative ale rochiei sunt așezate într-o anumită zonă a corpulu, acea zonă va fi ocolită de accesorii sau va avea unele extrem de discrete, pentru a nu ”încărca” zona respectivă. Ca în orice ținută de altfel, este important să păstrăm o proporție echilibrată în purtarea bijuteriilor cu o piesă vestimentară atipică.

Pentru miresele care vor să iasă în evidență printr-o culoare a rochiei alta decât clasicul alb, rozul și auriul sunt cele mai dorite nuanțe toamna aceasta. Rozul este o culoare dificilă chiar și atunci când avem de asortat un outfit de zi cu zi, dar mai ales atunci când este menit să dea tonul celei mai importante zile din viața unui cuplu. Comaccent vă recomandă așadar să mergeți la sigur cu bijuterii din argint sau alte metale albe, iar pietrele sau perlele să se alinieze aceleiași palete de culori: pietre incolore sau perle albe. Dacă totuși doriți ca întreaga ținută să fie roz, atunci aveți grijă ca pietrele sau perlele să fie din aceeași nuanță. Alte tonuri de roz vor lăsa o impresie de neglijență sau ”prea mult”, efecte de nedorit pentru o mireasă stilată. Rochiile aurii pot fi, în schimb, accesorizate cu aur galben, iar pietrele se recomandă a fi în culori intense: smarald, safir albastru, pietre roșii sau violet.

Și pentru că nu toate miresele aleg o rochie pentru ziua cu pricina, noi ne-am pregătit și pentru cele mai non-conformiste dintre ele, care aleg pantalonul ca piesă vestimentară. El face parte și din tendințele acestui an și își ocupă locul cu mândrie, ca în fiecare sezon. Este important ca bijuteriile alese pentru a feminiza acest articol vestimentar tipic bărbătesc să fie de impact și să elimine orice dubiu că ținuta aleasă nu ar fi potrivită pentru o mireasă. Astfel, recomandarea noastră este să vă îndreptați atenția către bijuterii masive care să ”spargă” montonia unei ținute destinate în mod normal confortului cotidian. Aici, libertatea de a alege metalele și pietrele este extrem de vastă, însă nu uitați nici la acest capitol recomandările de mai sus, dacă întreaga ținută conține elemente dintre cele enumerate.

Dacă vă pregătiți de nuntă în această toamnă, iar modelul vestimentar corespunde cu una dintre tendințele parcurse în acest articol, echipa Comaccent vă stă la dispoziție pentru a alege bijuteriile potrivite sau pentru a vă oferi și mai multe sfaturi de specialitate. Ne găsiți aici: https://comaccent.ro/contact.php

 

ETICHETE
ARTICOLE ASEMANATOARE
1 Comentariu
  1. Răspunde

    Adriana

    3 octombrie 2018

    Mi-am ales o rochie de mireasă tip pantalon. Ce îmi recomandați?

LASA UN COMENTARIU

DESPRE COMACCENT
Bucuresti

Datorită experienței de peste 30 de ani în domeniu, modelele „Accent Bijuterii” excelează nu doar prin design-ul deosebit ci și în privința materialelor naturale folosite, prelucrate manual. Modelele „Accent Bijuterii” se regăsesc și în magazinul de la Piața Romană, str. Mendeleev nr.44 sect.1, București. În acest moment, pe lângă vânzarea bijuteriilor din aur și argint, magazinul nostru vă oferă și servicii de reparații bijuterii. De luni până vineri un bijutier profesionist vă stă la dispozitie. Comaccent vă oferă posibilitatea de a oferi cadouri inclusiv partenerilor de afaceri, colaboratorilor, clienților sau propriilor angajați, cu oferte speciale în funcție de comanda Dumneavoastră. www.accentbijuterii.ro