Bijuterii

Poveștile Turcoazului, piatră a lunii decembrie

on
28 decembrie 2021

Turcoazul este una dintre primele pietre extrase de om din zăcăminte și a fost apreciat le-a lungul istoriei pentru culoarea sa intensă, de la albastru la verde, în funcție de cantitățile de cupru și fier pe care le conține.

Turcoazurile se găsesc doar în câteva locuri din lume, provin din zone aride, unde apele subterane acide și bogate în cupru reacționează cu mineralele care conțin fosfor și aluminiu pentru a aduce această piatră ornamentală la viață.

Chiar dacă acest mineral nu are strălucirea și transparența obișnuită a pietrelor prețioase, culoarea sa unică și moștenirile sale culturale bogate îl fac să fie o piatră foarte dorită și îndrăgită.

Denumirea sa originală de “piatră turcească” (“pierre turque” în limba franceză) a dat naștere denumirii sale actuale de turcoaz și a fost introdusă în Europa în timpul cruciadelor. Exploatată de peste 6.000 de ani, originile sale datează din China, Mesopotamia, Irak și Egiptul antic, iar turcoazul este piatra națională a Tibetului și în prezent, pentru reputația sa de a asigura sănătatea, bogăția și protecția împotriva bolilor.

A fost, de asemenea, o piatră ceremonială și o monedă de schimb pentru indienii americani, iar vânătorii și războinicii apași (și nu numai) își decorau armele cu turcoazuri pentru a le îmbunătăți precizia.

Turcoazurile își schimbă uneori culoarea de la un albastru strălucitor la un albastru tern. Atunci se spune că turcoazul este mort sau stins. Legenda spune că scopul acestei schimbări de culoare este de a avertiza purtătorul de pericol sau boală.

În litoterapie, piatra turcoaz este binecunoscută pentru proprietățile sale vindecătoare. Așa cum indienii obișnuiau să îl folosească pentru a calma înțepăturile scorpionilor și mușcăturile de șarpe, litoterapeuții îl folosesc pentru a trata și regla o serie de disfuncții ale corpului uman.

Piatra turcoaz ajută și la nivel psihologic, reînnoind încrederea în sine și făcând posibilă dezvoltarea comunicării cu ceilalți. Generează empatie. Starea de spirit se stabilizează, furia se potolește și se instalează calmul interior. Turcoazul evită astfel schimbarea stărilor de spirit în mod aleatoriu și fără motiv. Luptă împotriva oboselii, împotriva stărilor de spirit contrastante care sunt manifestate sub impuls. În plus, turcoazul poate fi folosit pentru a recăpăta un somn profund și odihnitor. Pentru a profita în special de aceste beneficii, puteți pune un turcoaz sub pernă sau pe noptieră. Ideal pentru combaterea episoadelor de stres, oboseală și moral scăzut, turcoazul este un mineral care te face să vrei să mergi mai departe și să te implici în noi proiecte.

ETICHETE
ARTICOLE ASEMANATOARE

LASA UN COMENTARIU

DESPRE COMACCENT
Bucuresti

Datorită experienței de peste 30 de ani în domeniu, modelele „Accent Bijuterii” excelează nu doar prin design-ul deosebit ci și în privința materialelor naturale folosite, prelucrate manual. Modelele „Accent Bijuterii” se regăsesc și în magazinul de la Piața Romană, str. Mendeleev nr.44 sect.1, București. În acest moment, pe lângă vânzarea bijuteriilor din aur și argint, magazinul nostru vă oferă și servicii de reparații bijuterii. De luni până vineri un bijutier profesionist vă stă la dispozitie. Comaccent vă oferă posibilitatea de a oferi cadouri inclusiv partenerilor de afaceri, colaboratorilor, clienților sau propriilor angajați, cu oferte speciale în funcție de comanda Dumneavoastră. www.accentbijuterii.ro