Bijuterii

Ametistul și opalul: pietrele nativilor Pești

on
30 ianuarie 2020

Pentru că o să-i sărbătorim în curând, haideți să aflăm câte ceva despre două dintre pietrele care le guvernează zodia.

Ametistul se caracterizează prin minunata sa culoare violet. Este o piatră fină, care are mare succes, și din motive întemeiate: este dificil să nu fii fermecat de culoarea sa. Aparținând familiei numeroase a cuarțurilor, se spune că are multe virtuți.

În Grecia Antică, era comun să se creadă că această piatră avea virtutea de a proteja de beție. De asemenea, culoarea sa se apropie de cea a vinului diluat în apă, care îi poartă numele. Într-adevăr, în greacă, amethystos înseamnă literalmente „fără intoxicație”. Este o piatră asociată înțelepciunii și care ar promova seninătatea și starea meditativă.

Din punct de vedere chimic, este format din dioxid de siliciu. Culoarea sa deosebită este dată de radiația pe care a suferit-o, dar și de prezența fierului și a altor elemente prezente în cantități mici. Dacă este expus la temperaturi ridicate, de ordinul a mai mult de 500 ° C, acesta se va îngălbeni. Cu o duritate de 7 pe scara Mohs (scara până la 10 care determină duritatea unui mineral), este, prin urmare, o piatră durabilă și solidă, și, prin urmare, potrivită pentru fabricarea bijuteriilor și este utilizată din Egiptul Antic. A fost considerată o piatră prețioasă până când au fost găsite multe depozite în Brazilia în secolul al XVIII-lea. În vremurile noastre este foarte comună, dar există totuși exemplare foarte căutate pentru dimensiunea și aspectul lor.

 

Opalul, piatra fină cu mai multe nuanțe. Opalul se caracterizează prin nuanțele multiple de culoare. Opal, care înseamnă etimologic „a vedea o schimbare de culoare”, este o piatră adesea albă, punctată cu alte culori. Nu este de fapt o piatră, ci o familie de minerale a căror bază minerală este formată din dioxid de siliciu și o proporție variabilă de apă.

 

Mai puțin greu decât ametistul, este aproximativ 6 pe scara Mohs. Deoarece este alcătuit din apă, necesită o întreținere specială și nu trebuie niciodată uscat. Deși depozitele de opal sunt relativ răspândite, puține dintre aceste pietre sunt cu adevărat potrivite pentru bijuterii. Există chiar și unele depozite în Franța, în Auvergne, unde vulcanismul este favorabil formării de opal. Se găsește în mai multe culori. De exemplu, opalul de foc arătat în fotografia de mai sus are culoare roșie. Există, de asemenea, opale albe, numite alb lapte, albastru, incolor sau, dimpotrivă, opale multicolore, precum opalul arlequin. Umanitatea cunoaște și folosește opalul de mai bine de 10.000 de ani, căruia i se atribuie virtuți purificatoare și afrodiziace.

 

Așadar, ce piatră veți alege anul acesta pentru nativul dumneavoastră preferat? Opalul și variațiile sale multiple sau ametistul mistic și fermecător? Noi vă stăm la dispoziție cu cele mai deosebite modele, în magazin sau online.

ETICHETE
ARTICOLE ASEMANATOARE

LASA UN COMENTARIU

DESPRE COMACCENT
Bucuresti

Datorită experienței de peste 30 de ani în domeniu, modelele „Accent Bijuterii” excelează nu doar prin design-ul deosebit ci și în privința materialelor naturale folosite, prelucrate manual. Modelele „Accent Bijuterii” se regăsesc și în magazinul de la Piața Romană, str. Mendeleev nr.44 sect.1, București. În acest moment, pe lângă vânzarea bijuteriilor din aur și argint, magazinul nostru vă oferă și servicii de reparații bijuterii. De luni până vineri un bijutier profesionist vă stă la dispozitie. Comaccent vă oferă posibilitatea de a oferi cadouri inclusiv partenerilor de afaceri, colaboratorilor, clienților sau propriilor angajați, cu oferte speciale în funcție de comanda Dumneavoastră. www.accentbijuterii.ro