Bijuterii

Curățarea pietrelor prețioase și semiprețioase

By
on
27 februarie 2019

Pietrele naturale sunt la mare căutare anul acesta. Fie că le îndrăgiți pentru aspectul lor misterios, misticismul pe care îl denotă sau proprietățile energetice aducătoare de bunăstare sufletească, este important să știți că aceste mici minuni ale naturii nu sunt invincibile. Compoziția lor minerală mai mult sau mai puțin poroasă presupune o atenție sporită la purtare și îngrijire, așa că am selecționat cele mai importante informații care vă vor ajuta să vă bucurați de ele mult timp de acum încolo și să le păstrați aspectul la fel de strălucitor ca în prima zi!

 

Purtarea de zi cu zi

Pietrele prețioase sau semiprețioase incrustate în metale sau alte materiale solide intră în mod frecvent în contact cu substanțe sau obiecte din realitatea noastră cotidiană. Așadar, recomandăm scoaterea lor și depozitarea într-un loc sigur (într-un buzunar bine închis, în cutia special destinată sau în geantă) atunci când:

  • Vă spălați pe mâini sau faceți duș: săpunul sau alte produse de curățare a pielii, alături de impurități, se pot depune pe marginile monturii sau pe suprafața pietrei, ba chiar se pot strecura printre indentațiile specifice mineralului natural. Evitați să lăsați bijuteriile pe marginea chiuvetei sau a căzii, pentru că știm cu toții cât de ușor se poate întâmpla să alunece și să se piardă, sau chiar să le uităm într-un loc public. Ar fi mare păcat!
  • Mergeți la salon pentru bronzaj artificial: pietrele colorate pălesc atunci când sunt expuse la lumină intensă.
  • Faceți curățenie sau grădinărit: produsele de curățare domestice sunt cu mult mai puternice decât cele folosite pentru igiena personală, așa că riscați să mătuiți bijuteriile cu pietre naturale. De altfel, instrumentele dure folosite la menaj sau în grădină pot zgâria, ciobi sau sparge mineralele naturale.
  • Faceți sport: ieșiți la jogging în parcul din apropiere sau practicați sporturi în echipă? Pentru bijuteriile cu pietre minerale, riscul de spargere, ciobire sau zgâriere este la fel de ridicat în ambele cazuri.

 

Depozitarea pietrelor prețioase și semiprețioase este crucială pentru întreținerea aspectului strălucitor, de nou. De îndată ce nu mai purtați smaraldele, safirele, rubinele sau diamantele – și vă dorim să dețineți cât mai multe – depozitați-le individual în cutiile lor special destinate sau înfășurați-le pe fiecare în parte într-un material mătăsos. Iar diamantul, regele incontestabil al pietrelor prețioase, necesită o atenție sporită la depozitare, fiind cel mai dur dintre minerale și putând produce pagube celorlalte pietre, mai fragile.

 

Curățarea bijuteriilor este un subiect care a generat, de-a lungul timpului, multe controverse. De aceea, cea mai potrivită opțiune pentru piesele de bijuterie ce conțin pietre prețioase sau semiprețioase este să apelați la specialiștii din domeniu. Echipa Comaccent vă stă la dispoziție la magazinul nostru din București. Însă dacă doriți să vă ocupați personal de acest lucru, iată câteva recomandări:

  • Folosiți o cârpă moale din microfibre sau fibre naturale;
  • Îmbibați-o în apă călduță cu săpun (asigurați-vă că tot săpunul este topit în apă, pentru a evita depunerile în montură sau indentațiile pietrei) sau alcool sanitar de 70°;
  • Curățați bijuteria prin mișcări ușoare, circulare și repetitive, fără a exercita prea multă presiune pe piatră:
  • Clătiți cu apă călduță, ștergeți surplusul de apă cu o cârpă la fel de moale și lăsați piatra să se usuce;
  • Atenție la amprentele lăsate de degete: stratul fin de grăsime al pielii poate deteriora piatra în timp, dacă nu este îndepărtat. Puteți elimina aceste urme cu ajutorul unei cârpe moi și uscate.

 

Simplu ca bună ziua, așa-i? Nu periuță de dinți care zgârie piatra, nu bicarbonat de sodiu care o mătuiește! Aplicați tehnicile de mai sus, iar bijuteriile prețioase și semiprețioase vă vor fi atât de recunoscătoare, încât vă vor însoți pentru toată viața, mereu la fel de frumoase!

ETICHETE
ARTICOLE ASEMANATOARE

LASA UN COMENTARIU

DESPRE COMACCENT
Bucuresti

Datorită experienței de peste 30 de ani în domeniu, modelele „Accent Bijuterii” excelează nu doar prin design-ul deosebit ci și în privința materialelor naturale folosite, prelucrate manual. Modelele „Accent Bijuterii” se regăsesc și în magazinul de la Piața Romană, str. Mendeleev nr.44 sect.1, București. În acest moment, pe lângă vânzarea bijuteriilor din aur și argint, magazinul nostru vă oferă și servicii de reparații bijuterii. De luni până vineri un bijutier profesionist vă stă la dispozitie. Comaccent vă oferă posibilitatea de a oferi cadouri inclusiv partenerilor de afaceri, colaboratorilor, clienților sau propriilor angajați, cu oferte speciale în funcție de comanda Dumneavoastră. www.accentbijuterii.ro