Bijuterii

Despre aur, cu mult drag

By
on
2 iunie 2020

Metalul nostru prețios preferat este argintul, dar și aurul ocupă un loc special în atelierul nostru. Aurul a fascinat omenirea încă din timpuri străvechi. Prezent sub formă de fulgi în râuri și pâraie, prețiosul metal este relativ ușor de extras. Aspectul său auriu este asociat soarelui și servește drept ornament pentru regalitate și pentru ceremoniile religioase.

Aurul de la Varna

Cele mai vechi obiecte din aur cunoscute datează din epoca neolitică și au fost descoperite în anul 1972 în necropola Varna de la marginea Mării Negre, în Bulgaria actuală. Au fost găsite peste 6 kg de aur, inclusiv un spectru de 1,5 kg de aur.

Monedele de aur ale lui Cresus

Prima monedă de aur datează din epoca lui Cresus, atunci regele Lydiei (partea de vest a Turciei actuale) cu 6 secole înainte de Hristos. Aurul său provenea din nisipurile de aur ale râului Pactole, asigurându-i o bogăție colosală. Chiar și astăzi, 27 de secole mai târziu, încă este folosită expresia „Bogat ca Cresus”.

Roșia Montană, mină de aur în Transilvania ce datează din Roma Antică
Aurul, gaj de putere și influență

Civilizațiile antice au înțeles rapid interesul deținerii aurului, așa că s-au creat 2 modalități de obținere a acestui metal: prin exploatarea minelor de aur sau prin război. Romanii au dezvoltat tehnici incredibile pentru a exploata cât mai eficient minele de aur ale imperiului lor și astfel, au devenit una dintre civilizațiile cu cea mai mare activitate auriferă.

Descoperirea lumii noi

Descoperirea Americii la sfârșitul secolului al XV-lea a îmbogățit statele europene. Aurul aztecilor a redistribuit averile, în special în Spania și Portugalia. Se vorbea atunci despre Eldorado (El Dorado înseamnă aur în limba spaniolă), o regiune mitică a Americii de Sud care se presupune că ar fi fost atât de bogată, încât popoarele de atunci și-au imaginat un oraș construit doar din aur.

Anul 1848 a dat startul la epoca Goanei după aur în California, astfel încât descoperirea unei mari concentrații de aur în această regiune a deplasat sute de mii de oameni în zonă și au fost culese peste 90 de tone de aur din râuri și pâraie californiene.

Era modernă și aurul investițional

Aurul este astăzi o valoare de referință pentru a proteja banii. Rolul său economic este astfel încât în ​​perioadele de criză devine un barometru economic important, poate chiar cel mai important, datorită faptului că este foarte dificil să se devalorizeze. Monedele de aur urmăresc și marchează istoria civilizațiilor, deci aurul în general este o mărturie a istoriei politice, artistice și economice a lumii noastre.

Descoperă colecția noastră de bijuterii din aur: te vei delecta cu cele mai speciale piese din aur alb, aur galben și aur roz!

ETICHETE
ARTICOLE ASEMANATOARE

LASA UN COMENTARIU

DESPRE COMACCENT
Bucuresti

Datorită experienței de peste 23 de ani în domeniu, modelele „Accent Bijuterii” excelează nu doar prin design-ul deosebit ci și în privința materialelor naturale folosite, prelucrate manual. Modelele „Accent Bijuterii” se regăsesc și în magazinul de la Piața Romană, str. Mendeleev nr.44 sect.1, București. În acest moment, pe lângă vânzarea bijuteriilor din aur și argint, magazinul nostru vă oferă și servicii de reparații bijuterii. De luni până vineri un bijutier profesionist vă stă la dispozitie. Comaccent vă oferă posibilitatea de a oferi cadouri inclusiv partenerilor de afaceri, colaboratorilor, clienților sau propriilor angajați, cu oferte speciale în funcție de comanda Dumneavoastră. www.accentbijuterii.ro