Bijuterii

Inkalamu – sau cel mai mare smarald descoperit vreodată

on
15 noiembrie 2019

„Inkalamu” înseamnă „leu” în limba Bemba din Zambia. În mod deloc surprinzător, smaraldul de 5655 karate, adică 1,13 kg, a primit numele regelui animalelor. Descris ca având „o claritate remarcabilă și o nuanță verde-auriu perfect echilibrată”, face furori în lumea amatorilor de pietre prețioase încă de la descoperirea sa în octombrie 2018.

Inkalamu a fost descoperit de Kagem Mining, cea mai mare mină de smarald din lume, 75% deținută de  Gemfields, cu sediul în Londra, și 25% de guvernul zambian prin intermediul Corporației SUA pentru Dezvoltarea Industrială a Zambiei. „Descoperirea acestei pietre prețioase excepționale este un moment atât de important pentru noi și pentru lumea smaraldului în general”, declară Elena Basaglia, gemolog pentru Gemfields Londra. Gigantica gemă a fost descoperită pe 2 octombrie 2018, la ora 10:15, în partea de est a celei mai mari mine de deschise din Kagem, de către geologul Debapriya Rakshit și specialistul în minerit de smarald Richard Kapeta, care are mai mult de un deceniu de experiență în extragerea smaraldelor din Zambia pentru Gemfield Group.

Gemfields a ales să numească nestemata, în onoarea muncii desfășurate de doi dintre partenerii de conservare Gemfields, Programul Carnivore din Zambia și Proiectul Niassa Carnivore din Mozambic. Gemfields are sponsorizări filantropice de trei ani cu fiecare organizație pentru a-i ajuta în conservarea vieții sălbatice, pentru a promova dezvoltarea comunității și pentru a pune problema braconajului prin dezvoltarea unor mijloace de trai alternative. Compania a mai spus că va dona 10% din veniturile de vânzare a smaraldului celor două organizații.

 

Smaraldele găsite în mina Kagem s-au format în urmă cu mai bine de 450 de milioane de ani, când o combinație rară de minerale in-situ și magma din scoarța terestră s-au întâlnit și au susținut condițiile ideale pentru formarea cristalelor de smarald. Smaraldul este, alături de diamant, safir și rubin, una dintre cele patru pietre prețioase și este un mineral a cărui culoare verde provine din urme de crom, vanadiu și uneori fier. Gemologii adaugă o importanță vitală lustruirii pietrei, deoarece selecția abrazivilor este crucială în lustruirea smaraldului, iar abrazivul poate pătrunde în incluziuni pentru a se strecura apoi în interiorul nestematei. Prețul variază în mare măsură în funcție de strălucirea cristalului verde. Când razele traversează structura minerală hexagonală, smaraldul transmite raze luminoase și astfel devine una dintre cele mai dorite pietre pentru bijuterii.

Accent Bijuterii vă invită să descoperiți colecția de bijuterii cu smarald pe website-ul nostru https://comaccent.ro sau în magazinul nostru din București. Pe curând!

ETICHETE
ARTICOLE ASEMANATOARE

LASA UN COMENTARIU

DESPRE COMACCENT
Bucuresti

Datorită experienței de peste 30 de ani în domeniu, modelele „Accent Bijuterii” excelează nu doar prin design-ul deosebit ci și în privința materialelor naturale folosite, prelucrate manual. Modelele „Accent Bijuterii” se regăsesc și în magazinul de la Piața Romană, str. Mendeleev nr.44 sect.1, București. În acest moment, pe lângă vânzarea bijuteriilor din aur și argint, magazinul nostru vă oferă și servicii de reparații bijuterii. De luni până vineri un bijutier profesionist vă stă la dispozitie. Comaccent vă oferă posibilitatea de a oferi cadouri inclusiv partenerilor de afaceri, colaboratorilor, clienților sau propriilor angajați, cu oferte speciale în funcție de comanda Dumneavoastră. www.accentbijuterii.ro