Evenimente

Piatra lunii februarie: cum să o integrezi în ţinutele tale

on
21 februarie 2019

Cea mai scurtă lună a anului e rece și întunecată. Acesta trebuie să fie motivul pentru care piatra sa e una dintre cele mai încărcate de semnificații, puternică, doldora de spiritualitate și de magnetism. Pentru cei născuți în luna lui februarie, fie ei Vărsători sau Pești, ametistul este piatra de suflet.
Vă vom vorbi mai jos despre istoria acestei geme, despre semnificațiile sale, dar vă vom invita și în lumea colorată a bijuteriilor sacre cu ametist. Vă așteaptă o călătorie fabuloasă prin lumea plină de mister a ametistului.

Ametistul: culoare, origine, istorie și semnificații
Superba piatră de un mov regal e considerată a fi cea mai valoroasă din familia cuarțului, al doilea cel mai răspândit mineral din crusta pământului. Ametistul poate avea culori ce pot varia de la transparență totală la liliachiu, lavandă, fumuriu și până la movul intens, care e cel mai prețuit și cel mai scump. Rezervele actuale de ametist provin în general din Brazilia și Zambia, deși ametistul poate fi găsit și pe teritoriul SUA sau al Rusiei.
Cunoscut încă din cele mai vechi timpuri, primele ametiste fiind descoperite undeva pe teritoriul actual al Franței și fiind mai vechi de 25000 de ani, probabil aparținând unor popoare preistorice, ametistul are o istorie bogată, plină de semnificații. Se spune că egiptenii îl considerau sursă a divinității, a luminii și a vieții, iar regina Cleopatra purta un inel decorat cu această piatră.

Numele ametistului provine însă din Grecia antică, unde era văzut ca o piatră ce te împiedica să te îmbeți sau să fii otrăvit. Aceleași semnificații vor fi păstrate și pe parcursul Evului Mediu, atunci când ametistul era considerat un leac împotriva bolilor, a gândurilor negre și un protector împotriva vrăjitoriilor. Soldații îl purtau pentru a avea noroc în luptă, iar arabii îl considerau apărător de vise rele.
Dar ametistul era iubit și de Sfântul Valentin, despre care se spune că purta, precum Cleopatra, un inel cu figura lui Cupidon decorat cu piatra lunii februarie.
Între semnificațiile pietrei, poate cea mai potentă este claritatea spirituală și înțelepciunea. Purtătorul ametistului nu vrea să se laude cu darurile sale, ci cultivă modestia, umilința și supunerea creștină, față de instanțele superioare (a căror interpretare supremă este Dumnezeu). Simbol al altruismului, al sacrificiului de sine și al jertfei, nu există piatră mai potrivită pentru credincios sau pentru cel care vrea să se pună în legătură cu divinitatea sa decât ametistul.

Piatra are și virtuți de vindecare, mai ales spirituale. Alină inima chinuită, redă încrederea și e folosită din cele mai vechi timpuri ca o piatră protectoare, sugerând iubirea pură, desăvârșită, care nu poate fi nimicită niciodată.
4 bijuterii cu ametist: cum să le purtați
Cu asemenea vibrații spirituale pozitive, ametistul trebuie să fie o piatră care să se regăsească în casa dvs. Folosiți-o pe bijuterii care să emane aceeași vitalitate și aceeași puritate, pentru un stil simplu și totodată bogat.

Începem cu un inel din argint cu ametist, placat au aur galben de 14 karate și ornamentat cu pietre de ametist fațetate și cu zirconia. Designul romantic al bijuteriei va fi ideal pentru luna februarie, cea în care sărbătorim iubirea. Profitați de eleganța regală a acestei bijuterii și asociați-o cu o ținută simplă de birou: pantalonii de cașmir sau de lână și un pulover de mohair, pentru o zi de iarnă în care vă va fi cald sufletește și trupește.

Inel din argint cu ametist – CI7045

 

O încheietură fină împodobită cu brățara din argint cu ametist va fi cu atât mai elegantă. Cu un design statement, este un accesoriu perfect pentru o întâlnire romantică, date fiind și semnificațiile amoroase deosebite ale pietrei lunii februarie. Purtați brățara la o rochie albă midi, mulată pe corp, la care să adăugați o pereche de botine cu toc mediu și gros. Încheiați ținuta cu un cojocel moale și pufos și nu mai adăugați nicio altă bijuterie, deoarece brățara e mai mult decât suficientă pentru a atrage toate privirile asupra sa.

Brățară din argint cu ametist – CB3134

 

Imaginați-vă un top de catifea cu bordură de dantelă, din care să se întrevadă seducător această bijuterie. Lanțurile fine decorate cu pandantive sofisticate și purtate prin suprapunere au fost probabil cel mai important trend în bijuterii anul trecut și continuă să fascineze și în 2019. La Accent Bijuterii vă așteptăm cu un superb pandantiv din argint cu ametist, placat cu aur galben de 14 karate și frumos ornamentat cu zirconia. Pandantivul vine alături de un lanț din argint placat tot cu aur galben, cu o lungime de 45 de cm. Asociați-l cu topul pe care vi l-am recomandat mai sus și cu o pereche de jeans skinny și cizme lungi.

Pandantiv din argint cu ametist – CP4696

 

Încheiem lista bijuteriilor mângâiate de strălucirea nobilă și protectoare a ametistului cu un set pur și simplu superb. De data aceasta asociem ametistul cu argintul placat cu aur roz de 14 karate, decorat cu zirconia. Setul conține o pereche de cercei și un inel ce strălucesc multifațetat, aducând noroc, protecție și spiritualitate în viața celei care le poartă. Asortați aceste superbe bijuterii cu poveste cu o rochie cu print bogat, midi și cu mânecă lungă, și cu un palton plin de eleganță. Veți arăta splendid!

Set din argint cu ametist – CS1541

 

Ametistul vibrează de spiritualitate, e una dintre pietrele cu cea mai mare putere de protecție, aduce înțelepciune și claritate în viața dvs și vă ferește de boli, de gânduri negre, de otrăvuri și de demoni interiori. Purtați bijuteriile cu ametist pe care vi le-am pregătit cu dragoste la Accent Bijuterii în combinațiile pe care vi le-am sugerat sau în ținute creație proprie! De asemenea, le puteți face cadou persoanelor care trec prin momente dificile și au nevoie de oblăduire spirituală, credincioșilor, zodiilor Pești și Vărsător, dar și fericitelor cupluri care se află aproape de cea de-a șasea aniversare a mariajului.

ETICHETE
ARTICOLE ASEMANATOARE

LASA UN COMENTARIU

DESPRE COMACCENT
Bucuresti

Datorită experienței de peste 30 de ani în domeniu, modelele „Accent Bijuterii” excelează nu doar prin design-ul deosebit ci și în privința materialelor naturale folosite, prelucrate manual. Modelele „Accent Bijuterii” se regăsesc și în magazinul de la Piața Romană, str. Mendeleev nr.44 sect.1, București. În acest moment, pe lângă vânzarea bijuteriilor din aur și argint, magazinul nostru vă oferă și servicii de reparații bijuterii. De luni până vineri un bijutier profesionist vă stă la dispozitie. Comaccent vă oferă posibilitatea de a oferi cadouri inclusiv partenerilor de afaceri, colaboratorilor, clienților sau propriilor angajați, cu oferte speciale în funcție de comanda Dumneavoastră. www.accentbijuterii.ro