GIA certificat diamante
Tendinte

Tot ce trebuie să știi despre diamantele certificate GIA

on
2 septembrie 2022

Dacă ești interesat de achiziționarea unui diamant sau a unei bijuterii cu diamante este foarte important să te asiguri că suma pe care o vei investi reflectă cu adevărat calitatea pietrei sau a bijuteriei. De aceea îți recomandăm cumpărarea diamantelor și a bijuteriilor cu pietre prețioase doar cu certificat!

Suntem siguri că ai auzit măcar o dată de parametrii 4C ai unui diamant: carate, culoare, claritate și tăietură (cut). Însă în industria diamantelor adesea apare și cel de-al cincilea C, care se referă la certificare!

Certificatul unui diamant este un raport întocmit de către un expert gemolog, în care sunt trecute caracteristicile individuale ale pietrei prețioase, calitatea și, uneori, valoarea acesteia.

De ce este necesară certificarea diamantelor?

Bijuteriile și pietrele prețioase sunt mai mult decât niște accesorii, ele sunt o investiție, iar ca să te asiguri că prețul plătit reflectă adevărata lor valoare, certificatul este cea mai sigură și de încredere soluție.

carate dimante

Certificatul diamantelor a fost creat din dorința de a proteja cumpărătorul, pentru a fi sigur că piatra prețioasă pe care urmează să o achiziționeze este reală și mai ales calitativă. Un astfel de certificat elimină șansele de a cumpăra un diamant care a fost supraestimat de vânzător.

Există mai multe instituții recunoscute internațional care oferă certificat pentru diamante precum: American Gem Society (AGS), International Gemological Institute (IGI) sau European Gemological Laboratories (EGL). Dar cea mai cunoscută și de încredere instituție din industrie este Gemological Institute of America (GIA).

Ce este GIA?

Gemological Institute of America este o organizație nonprofit de cercetare a pietrelor prețioase, de educare a profesioniștilor din domeniu și de setare a standardelor care determină calitatea diamantelor. Aceasta a fost fondată în anul 1931 de către Robert M. Shipley și reprezintă o autoritate în domeniu, fiind cea mai prestigioasă instituție din lume.

Misiunea GIA este de a proteja toți cumpărătorii și vânzătorii de pietre prețioase prin crearea și menținerea unor standarde de evaluare a calității pietrelor.

În anul 1940, Shipley a creat criteriile de evaluare a diamantelor, faimoșii 4C care în 1953 au devenit un reper universal în evaluarea diamantelor.

Sistemele lor de evaluare servesc ca standard de excelență pentru industria de pietre prețioase, iar în prezent certificatele GIA sunt printre cele mai des utilizate.

Ce conține un certificat GIA?

Toate certificatele trebuie neapărat să conțină informații despre cei 4C ai diamantului: caratele, culoarea, claritatea și tăietura (cut). Pe lângă acestea, se vor menționa și detalii despre fluorescența și măsurătorile diamantului.

Certificatele GIA conțin mult mai multe detalii decât alte certificate. Diamantul este evaluat, măsurat și examinat de ochi antrenați, folosind o lupă de bijutier, un microscop și alte unelte specifice. În urma evaluării, pe certificat vor fi specificate informații detaliate despre diamant: incluziuni, inscriptii existente, simetria diamantului, etc. De asemenea, se poate specifica dacă pietrei i-a fost aplicat vreun tratament sau nu.

Liviu Matei gemolog
Liviu Matei gemolog licențiat GIA

Este important să știi faptul că gemologii cu experiență vor analiza meticulos cei 4C și vor oferi părerea lor de profesioniști în legătură cu diamantul sau bijuteria în cauză.

Cine poate certifica diamantele și bijuteriile cu pietre prețioase?

Diamantele și bijuteriile cu pietre prețioase pot fi certificate doar de către gemologi absolvenți ai unei școli de gemologie. Prin urmare, dacă îți dorești un certificat GIA pentru diamantul sau bijuteriile tale, va trebui să apelezi la un gemolog licențiat GIA sau să cumperi bijuteriile de la un comerciant care le oferă deja cu un astfel de certificat.

La Accent Bijuterii îți oferim certificat pentru fiecare diamant sau bijuterie cu pietre prețioase. Certificatele noastre sunt oferite în urma examinării detaliate a expertului nostru, domnul Liviu Matei gemolog licențiat GIA (Liviu Matei, GIA Graduate Gemologist).

certificat diamant

Acum că ai aflat toate aceste informații este important să îți menționăm că nu toate diamantele sunt certificate. Dacă îți dorești ulterior să vinzi diamantul sau bijuteria cu pietre prețioase, noi îți recomandăm să deții un certificat care le atestă calitatea și valoarea.

Un diamant cu certificat valorează mult mai mult decât unul fără certificat!

ETICHETE
ARTICOLE ASEMANATOARE

LASA UN COMENTARIU

DESPRE COMACCENT
Bucuresti

Datorită experienței de peste 30 de ani în domeniu, modelele „Accent Bijuterii” excelează nu doar prin design-ul deosebit ci și în privința materialelor naturale folosite, prelucrate manual. Modelele „Accent Bijuterii” se regăsesc și în magazinul de la Piața Romană, str. Mendeleev nr.44 sect.1, București. În acest moment, pe lângă vânzarea bijuteriilor din aur și argint, magazinul nostru vă oferă și servicii de reparații bijuterii. De luni până vineri un bijutier profesionist vă stă la dispozitie. Comaccent vă oferă posibilitatea de a oferi cadouri inclusiv partenerilor de afaceri, colaboratorilor, clienților sau propriilor angajați, cu oferte speciale în funcție de comanda Dumneavoastră. www.accentbijuterii.ro